Nieuws

Nieuws over en rondom Rienk Bakker
Schermafbeelding 2017-05-18 om 13.56.30

Concerten Amersfoorts Kamerkoor

In het project Van ouwe bokken en jonge ezels zingen wij muziek uit de Lage Landen van de 20e en 21e eeuw. Guitigheid, ontroering, humor en verdriet… dit stralende voorjaarsprogramma combineert alle zielenroerselen die het leven zo afwisselend maken.

In de nog nooit eerder in Nederland uitgevoerde liederencyclus Beobachtung 2000, geschreven voor piano en koor, van Raymond Schroyens, passeren diverse motiefjes van Bach de revue, door de componist meesterlijk verwerkt in een eigentijds klankidioom.

Verder zingen we de in 1994 gecomponeerde Flowers of Lifevan Rudi Tas, een eveneens in Nederland nog vrij onbekende componist. In deze fleurige liederen worden diverse kanten van het leven belicht. Luister eens naar het zesde deel Jenny, uitgevoerd door The Flemish Radio Choir o.l.v. Vic Nees.

Van de oprichter van ons koor en helaas in december vorig jaar overleden Andries Clement, zingen we de Drie liefdesmadrigalen, die ons hart rechstreeks raken. Verder zullen Henk Badings, Julius Röntgen en Daan Manneke ons met hun muziek langs een breed scala aan gevoelens leiden.

Het programma wordt aangevuld met een instrumentaal intermezzo op de piano en Vier liederen van Ton de Leeuw voor sopraansolo en drie blokfluiten. Al met al een bijzonder programma met muziek die je niet vaak gehoord zult hebben.

M.m.v. Ruben Tekelenburg, piano.

Meer informatie

Recent Nieuws

  • Schermafbeelding 2017-11-14 om 11.00.32
    In een afwisselend kerstprogramma bezingt het Amersfoorts Kamerkoor de boodschap van Kerst: vrede, liefde en licht voor iedereen. Van het Gregoriaanse Puer natus est via Engelse grootmeesters...
    14 november 2017 // 0 Comments
  • Schermafbeelding 2017-04-05 om 11.46.14
    Op zaterdag 18 en 19 november mag ik als nieuwe dirigent mijn eerste project met Vocaal Ensemble Tiramisu afsluiten met concerten die geheel in het teken staan...
    02 oktober 2017 // 0 Comments