Mijn koren

Strijps Kamerkoor

Het Strijps Kamerkoor is een Eindhovens koor dat door middel van (stemgroep)repetities en vocale coaching een hoog ambitieniveau nastreeft. In februari 2023 ben ik als dirigent gekozen van deze enthousiaste groep. Voor meer informatie: www.strijpskamerkoor.nl 


Capella Dorestad

In november 2019 werd in de Grote kerk te Wijk bij Duurstede een prachtig gerestaureerd Harrison & Harrison – orgel in gebruik genomen. De vele concerten en Evensongs konden vanaf dat moment extra luister worden bijgezet door een echt Engels orgel. De volgende wens van de Stichting Concerten Grote Kerk was een ‘huiskoor’ dat garant zou staan voor kwalitatief hoogstaande Evensongs en concerten. Het (project)koor bestaat inmiddels onder de naam Capella Dorestad en staat onder leiding van Rienk Bakker. In 2023 maakte het koor een muzikale reis naar Engeland waar het zong in onder andere Ely Cathedral en St. Edmundsbury Cathedral.
Bekijk en beluister Capella Dorestad op YouTube.


Vocaal Ensemble Tiramisu

www.vocaalensembletiramisu.nl

Vocaal Ensemble Tiramisu is een Rotterdams a capella projectkamerkoor dat sinds 1994 twee keer per jaar concerten voorbereidt en uitvoert. De programmakeuze is thematisch en bestaat vooral uit (laat) romantische, twintigste-eeuwse en hedendaagse a capella werken. In de keuze van het repertoire streeft het koor ernaar om ook werken van minder bekende componisten ten gehore te brengen. Af en toe wordt samengewerkt met een componist, instrumentalisten of andere kunstdisciplines.


Amersfoorts Kamerkoor

www.amersfoortskamerkoor.nl

Het Amersfoorts Kamerkoor is een gemengd koor met ruim 25 leden, enthousiaste amateurs die ernaar streven op een muzikaal hoog niveau te zingen. Het repertoire omvat een breed scala aan muziekstijlen en -stromingen, met een voorkeur voor de uitdaging van weinig uitgevoerde muziek.  Er wordt hoofdzakelijk a capella gezongen, maar ook regelmatig samengewerkt met solisten, ensembles of andere koren.


Kanto! Houten

Jongerenkoor Houten

www.pghouten.nl/muziek/jongerenkoor

Dit koor, voorheen bekend onder de naam ‘Jongerenkoor Samen Op Weg te Houten’ werkt mee aan diensten van de Protestantse Gemeente Houten, maar treedt ook daarbuiten op. Engelse koormuziek is een belangrijk onderdeel van het repertoire – het koor zingt dan ook regelmatig in Evensongs. Het jongerenkoor heeft diverse keren meegedaan aan het Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijsbergen en daar onder Rienks leiding in 2014, 2015 en 2016 de compositieprijs behaald met werken van componist Reitze Smits en Geerten Liefting. Tevens behaalde het koor in 2015 en 2016 respectievelijk de derde en de tweede prijs voor beste koren in de A-categorie.