Mijn koren

Strijps Kamerkoor

Het Strijps Kamerkoor is een Eindhovens koor dat door middel van (stemgroep)repetities en vocale coaching een hoog ambitieniveau nastreeft. In februari 2023 ben ik als dirigent gekozen van deze enthousiaste groep. Voor meer informatie: www.strijpskamerkoor.nl 


Brabants Kamerkoor

www.brabantskamerkoor.nl

Het Brabants Kamerkoor bestaat al 80 jaar. Op de programma’s staan koorwerken uit alle stijlperiodes, zeer gevarieerd, zowel a capella als met een orkest of ensemble. Het koor houdt van samenwerken en van nieuw repertoire. Naast vernieuwing staat de traditie, met bijvoorbeeld de in 2017 uitgevoerde Johannes- Passion van Bach en voor 2023 zijn Matthäus-Passion. In april 2023 zal ik afscheid nemen als dirigent van dit koor.


Stichting Bachcantates Tilburg

Stichting Bachcantates Tilburg

www.bachcantates.nl
YouTube-kanaal met live-registraties van de uitvoeringen

Vijf keer per jaar wordt een concert georganiseerd op de zondagmiddag, met als streven een professionele uitvoering van hoog niveau bereikbaar maken voor een zo breed mogelijk publiek. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers, het orkest werkt met een combinatie van professionele musici en zeer ervaren amateurs. Er wordt op de zaterdag en de zondag voorafgaande aan de uitvoering gerepeteerd. In juni 2023 zal ik hier afscheid nemen als dirigent.


Vocaal Ensemble Tiramisu

Tiramisu

www.vocaalensembletiramisu.nl

Vocaal Ensemble Tiramisu is een Rotterdams a capella projectkamerkoor dat sinds 1994 twee keer per jaar concerten voorbereidt en uitvoert. De programmakeuze is thematisch en bestaat vooral uit (laat) romantische, twintigste-eeuwse en hedendaagse a capella werken. In de keuze van het repertoire streeft het koor ernaar om ook werken van minder bekende componisten ten gehore te brengen. Af en toe wordt samengewerkt met een componist, instrumentalisten of andere kunstdisciplines.


Amersfoorts Kamerkoor

www.amersfoortskamerkoor.nl

Het Amersfoorts Kamerkoor is een gemengd koor met ruim 25 leden, enthousiaste amateurs die ernaar streven op een muzikaal hoog niveau te zingen. Het repertoire omvat een breed scala aan muziekstijlen en -stromingen, met een voorkeur voor de uitdaging van weinig uitgevoerde muziek.  Er wordt hoofdzakelijk a capella gezongen, maar ook regelmatig samengewerkt met solisten, ensembles of andere koren.


Kanto! Houten

Jongerenkoor Houten

www.pghouten.nl/muziek/jongerenkoor

Dit koor, voorheen bekend onder de naam ‘Jongerenkoor Samen Op Weg te Houten’ werkt mee aan diensten van de Protestantse Gemeente Houten, maar treedt ook daarbuiten op. Engelse koormuziek is een belangrijk onderdeel van het repertoire – het koor zingt dan ook regelmatig in Evensongs. Het jongerenkoor heeft diverse keren meegedaan aan het Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijsbergen en daar onder Rienks leiding in 2014, 2015 en 2016 de compositieprijs behaald met werken van componist Reitze Smits en Geerten Liefting. Tevens behaalde het koor in 2015 en 2016 respectievelijk de derde en de tweede prijs voor beste koren in de A-categorie.


Capella Dorestad

In november 2019 werd in de Grote kerk te Wijk bij Duurstede een prachtig gerestaureerd Harrison & Harrison – orgel in gebruik genomen. De vele concerten en Evensongs konden vanaf dat moment extra luister worden bijgezet door een echt Engels orgel. De volgende wens van de Stichting Concerten Grote Kerk was een ‘huiskoor’ dat garant zou staan voor kwalitatief hoogstaande Evensongs en concerten. Het (project)koor bestaat inmiddels onder de naam Capella Dorestad en staat onder leiding van Rienk Bakker. In 2023 staat een reis naar Engeland op het programma waar het koor zal zingen in onder andere Ely Cathedral en St. Edmundsbury Cathedral.
Bekijk en beluister Capella Dorestad op YouTube.