Eindexamen koordirectie!

Zo snel gaat de tijd blijkbaar… 4 juni a.s. is het concert waarmee ik mijn masteropleiding koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen afsluit. Het belangrijkste werk van het concert is A cette heure du jour van Ton de Leeuw (1926-1996). Aan dit werk heb ik ook mijn afstudeerscriptie gewijd. Verder staan werken op het programma van Jan Pietersz. Sweelinck, Henk Badings, Olivier Messiaen en Daan Manneke. Het mysterie in het hart van de Sumerische schrijver van de tekst van A cette heure du jour raakt aan de mystiek die westerse gelovigen betrachten bij het vieren van de eucharistie en die spreekt uit de werken O sacrum convivium van Sweelinck en Messiaen.
In een hommage aan zijn leermeester schreef Daan Manneke Tombeau pour Ton de Leeuw voor cello en piano. Dit werk werd later door Rens Tienstra gearrangeerd voor vijfstemmig kamerkoor. De tekst “Egidius, waer bestu bleven?” kleurt de kale, bedrukte klanken die Manneke schrijft om het gemis voelbaar te maken.

Het concert wordt gegeven door het Amersfoorts Kamerkoor onder mijn leiding. Gied van Oorschot en Tobias Janssen werken als cellist en pianist mee. Het concert wordt gegeven in de Ansfriduskerk in Amersfoort en start om 20.30u.

Voor meer informatie, kijk op www.amersfoortskamerkoor.nl en een artikel in ‘De Stad Amersfoort’.

Bekijk hier het programmaboekje!