Evensong en muziekzomer

Met de Evensong afgelopen zondag in Wijk bij Duurstede zit het koorseizoen 2015-’16 er nagenoeg op. In een goed gevulde kerk verzorgde Adveniat Musica een mooi, sfeervol uur Engelse koormuziek. Een kleine terugblik vind je hier.

Op het moment van schrijven lijkt het buiten nog niet echt zomer te willen worden maar toch staan er een aantal warme, muzikale activiteiten op mijn programma. Allereerst is er van 18 t/m 22 juli weer de Werkweek voor Kerkmuziek en Liturgie in Hoeven. Daar mag ik de koordirigenten onder mijn hoede nemen en zoals elk jaar is het een krachtige combinatie van muziek, theologie en gezelligheid.

Meteen aansluitend zal ik mij weer naar Markt Nordheim in Duitsland begeven waar van 23 t/m 31 juli de 8e editie van het Slotkoor zal zijn.  Onder leiding van Fokko Oldenhuis zal ik meezingen en zelf ook (partiële) repetities leiden.

Daarna zal ik een beetje vakantie houden en bij terugkomst in Nederland mag ik donderdag 18 augustus een orgelconcert verzorgen in de Sint Christophoruskerk in Schagen op het Engelse Nicholson-orgel. Op het programma staan werken van Matthias, Stanford, Vierne en Wesley.

Een mooie periode om naar uit te zien!